بازدید از اکسپو دبی در هشتمین سمپوزیوم

در این سفر، که شامل بزرگترین گروه معماری برون مرزی ایران بود، دکتر وحید قبادیان، دکتر فرشته غلامی و دکتر علیرضا عظیمی و تنی چند از اساتید دیگر به همراه پنجاه نفر از مهندسان و دانشجویان  دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی در رشته های معماری، عمران ، طراحی داخلی و مدیریت حضور داشتند. سه روز بازدید از اکسپو به همراه یک روز برگزاری سمپوزیوم ساختمان های پایدار در دانشگاه آزاد اسالمی واحد امارات متحده عربی از برنامه های این گروه بوده است.

بازدید از نمونه های موفق این نمایشگاه در دستور کار قرار داشت .

  1. پاویون تحرک، اثر نورمن فاست(Foster Norman)
  2. پاویون پایداری، اثر نیکوالسگریمشاو (Grimshaw Nicholas)
  3. پاوین آلمان، اثر معماران الوا(LAVA, Laboratory for visionary architecture)
  4. پاویون عربستان سعودی، اثر بوریس میکا و همکاران (Associates Micka Boris)
  5. پاویون امارات، اثر سانتیاگو کاالتراوا (Calatrava Santiago)
  6. پاویون ایران، اثر نبشید نبیان و رامبد ایلخان
  7. پاویون سنگاپور
  8. پاویون آمریکا
  9. پاویون روسیه
  10. پاویون مراکش
  11. پاویون هند
  12. پاویون چین

روز اول با حضور در اکسپو و زیر گنبد الوصل تجمع کامیل از اساتید و همراهان صورت گرفت.

بازدید از اکسپو دبی

پاویون تحرک، اثر نورمن فاست(Foster Norman)

نوارهای منحنی از جنس فوالد با روکش کروم، کنسول های مدور و های- تک، مسیری های دیجیتال و منحنی، مجسمه های غول پیکر اندیشمندان گذشته واقعی تر از خود انسان و مانیتورینگ کامالً حرفه ای، جملگی نمایش انتقال و جابجایی سریع درعصر اطالعات و ارتباطات در آغاز هزاره سوم است. حرکت رو به جلو و فن آوری های جدید در ساختمان سازی به صورت هنرمندانه ای در این پاویون زیبا به چشم می آید .

بزرگترین آسانسور دنیا با ظرفیت ۱۶۰ نفردر مرکز این پاویون واقع است و بازدید کنندگان را در ابتدای ورود به طبقه فوقانی ساختمان منتقل می کند. ساختمان رو خودش سایه می اندازد و مانع نفوذ بیش از حد حرارت به داخل بنا می شود. این پاویون دارای گواهی طالیی از سامانه لید است.

بازدید از اکسپو دبی

پاویون پایداری، اثر نیکوالسگریمشاو (Grimshaw Nicholas)

در این پاویون، زیست بوم شکننده و آسیب پذیر کره زمین در مناطق جنگلی و اقیانوس ها مورد توجه است. بازدیدکنندگان از زیر خاک حاصلخیز جنگل های بارانی گذر میکنند و با حیات شگفت انگیز آن آشنا می شوند. در این مجموعه، سلول های خورشیدی جهت استفاده از انرژی های تجدید پذیر، سایه بان مدور عظیم بر فراز ساختمان جهت هدایت آب باران به داخل، مشاهده مباحث پایداری و تذکر به انسان برای حفظ زیست بوم کره زمین و از بین نبردن منابع آن جلب توجه می کند.
در یک قسمت با استفاده از بطری های به خالی جای مانده در کف دریا اعالم شده بود که ساالنه ۱۰ میلیون قطعه ماهی توسط این زباله ها از بین می رود. دکتر قبادیان در پایان بازدید از اکسپو ۲۰۲۰ دبی، آنرا چیزی فراتر از یک نمایشگاه عنوان نمود.

بازدید از اکسپو دبی

پاوین آلمان، اثر معماران الوا(LAVA, Laboratory for visionary architecture)

این پاویون طرح شرکت الوا است که در استفاده از ایده های خالقانه شهرت دارد. مباحث توسعه پایدار و کاهش آسیب به محیط زیست موضوع اصلی این پاویون است. بازدیدکنندگان از این پاویون فقط تماشاچی صرف نیستند، بلکه در هر سالن به صورت فعال در گیر یکی از موضوعات پایداری در محیط زیست می شوند. از اتصاالت پیچ و مهره برای برچیدن این پاویون پس از پایان نمایشگاه استفاده شده است.
بکارگیری روش های دوستار محیط زیست در کشاورزی، بهینه کردن مصرف انرژی، پیشرفت تکنولوژی صنعتی در ساختمان و نیز تکنولوژی های جدید روز دنیا برای آسایش و سالمتی انسان در این پاویون به نمایش درآوده است.

بازدید از اکسپو دبی

پاویون عربستان سعودی، اثر بوریس میکا و همکاران (Associates Micka Boris)

در طرح این پاویون، مکعب مستطیلی عظیم و یکپارچه با کنسولی به طول ۵۰ متر به صورت مورب سر کشیده از دل زمین با سقف آیینه ای و مانیتورینگ برای شب هنگام خودنمایی می نمود. نوآوری در خلق طرح معماری و سازه این بنا تحسین برانگیز است.
در بدو ورود آبشاری دوش مانند و مدور، با قطع و وصل شدن نظر بینندگان را به خود جلب می کند. در دو طرف پله های برقی، به کمک نورپردازی و هولوگرام، زندگی و فعالیت در ماکت سکونت گاه های گذشته این کشور به نمایش گذاشته شده است. در این پاویون، ویژگی های جغرافیایی و فرهنگی گذشته، حال و چشم انداز آینده عربستان با مانیتورهای پیشرفته نمایش داده می شود. ای بنا دارای گواهی پالتینیوم سامانه لید است. سطح آینه ای زیر مکعب مستطیل پاویون عربستان، در شب هنگام به صورت صفحه نمایش در می آید.

بازدید از اکسپو دبی

پاویون امارات، اثر سانتیاگو کاالتراوا (Calatrava Santiago)

طراح این بنا سانتیاگو کاالتراوا، معمار معروف اسپانیایی است. کانسپت آن از دو بال شاهین که نماد کشور امارات است، گرفته شده. ۲۸ عدد از پرهای بال این پرنده زیبا باز و بسته می شوند. سبک بایونیک این معمار در طرح بنا که بزرگترین پاویون نمایشگاه است، به وضوح به چشم می آید.در وسط این پاویون زیبا، یک سالن نمایش کروی شکل با پرده نمایش منحنی قرار دارد. در این سالن، گذشته، حال و آینده این کشور جدید التاسیس به صورت هنرمندانه ای به صورت انیمیشن و فیلم به نمایش در می آید. در پایان نمایش، بازدیدکنندگان متوجه می شوند که جایگاه تماشاچیان در حین نمایش یک طبقه باال آمده است و از طبقه فوقانی می باید خارج شوند.

در بیابان رویاها، تاریخ گذشته کشور امارات بر روی تپه های شنی به نمایش در می آید. این تپه ها و صحنه آرایی، به صورت جالب توجهی مسیر ورودی بازدید کنندگان به سمت سالن مرکزی نمایش را احاطه کرده است.

بازدید از اکسپو دبی

پاویون سنگاپور

پاویونی تحسین برانگیز، در قلب اکسپو با زیبایی توسط گیاهان و گلهای مناطق استوایی احاطه شده.گیاهانی که بدون آب به بقای خود با توجه به موقعیت جغرافیایی سنگاپور ادامه می دهند .مسیری بسیار سرسبز و پر از گل و گیاهان زیبای استوایی در چند طبقه به طوری که در طبقه آخر نمایی بسیار زیبا از باال به پایین قابل مشاهده است.

بازدید از اکسپو دبی

پاویون آمریکا

یک فروند سفینه فضایی ساخته شده توسط شرکت تسلا (ایلان ماسک)، قدرت بخش خصوصی این کشور را به رخ می کشید. در طول مسیر توسط صفحه ای در حرکت از چپ و راست ستارگان پرچم آمریکا که درآن اسطوره های آمریکایی نمایان می شدند به چشم می خورد . در پایان مسیر فضایی بسیار بزرگ که آسمانی دیجیتال را ساخته بود به چشم می خورد و صنعت فضانوردی آمریکا را نشان می داد .پیشرفت فن آوری های جدید، مانیتورینگ بسیار قوی و نورپردازی خارق العاده و نیز مسیر پیشرفت تکنولوژی در آمریکا به وضوح احساس می شد .

بازدید از اکسپو دبی

پاویون مراکش

به صورت حیاط مرکزی در چند طبقه استفاده از چوب و نیز تلفیق آن با تکنولوژی روز دنیا زیبایی دو چندانی به آن افزوده بود .در ابتدای ورودی، بازدیدکنندگان با آسانسور به طبقه فوقانی هدایت می شوند. سپس حول یک حیاط مرکزی به سمت پایین می روند. سنن گذشته و محصوالتمراکش در تاالرهای اطراف حیاط مرکزی خود نمایی می کنند. توضیحات دکتر قبادیان و بحث های انجام شده از نکات بسیار جالب این بازدید بود.

در وسط حیاط مرکزی، پرچم مراکش و پرچم فلسطین جهت افرادی که میخواستند عکس بگیرند قرار داده شده بود.

بازدید از اکسپو دبی

پاویون بریتانیا

کانسپت طرح این پاویون بسیار جالب توجه است. استفن هاوکینگ (دانشمند فقید انگلیسی در حوزه فیزیک نظری) سوالی را مطرح کرده بود که اگر افرادی ازخارج منظومه شمسی به کره زمین بیایند شما چه پیامی برای آنها دارید که بیانگر ما و تمدن زمینی ما باشد. این پیام بر روی مانیتور بزرگی که روی نمای پاویون است نمایش داده می شود.

در داخل این بنا بازدید کنندگان بر روی تبلتی که در اختیار آنان قرار داده می شود کلمه ای را برای فرازمینی ها تایپ می کنند. همزمان این کلمه بعالوه کلماتی که سایرین نوشته اند توسط هوش مصنوعی بر روی مانیتور خارجی بنا به صورت شعر به نمایش در می آید. در روز پایانی اکسپو در ۱۱ فروردین، هوش مصنوعی بلندترین شعر تاریخ که کلمات آن در طی شش ماه برگزاری اکسپو بیان شده را خواهد نوشت. این شعر نظر یک فرد و یا یک سازمان نخواهد بود، بلکه شعری است که توسط زمینیان از فرهنگ ها و قومیت های مختلف به کمک هوش مصنوعی نگاشته شده است

بازدید از اکسپو دبی

روز پایانی در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسالمی واحد امارات

برگزاری سمپوزیوم هشتم با موضوع اکسپو و ساختمان های پایدار با حضور :
دکتر وحید قبادیان، دکتر فاطمه اسمیت، دکتر جان الکساندر اسمیت، دکتر آرشیا صدقی و دکتر فرشته غالمی تشکیل شد. مجری برنامه دکترعلیرضا عظیمی بود.
در ابتدا شرکت کنندگان در سمپوزیوم به ترتیب :
۱ -مهندس شارون امجدیان ٢-مهندس محمد رسن ٣-مهندس آرمین گلشایی ٤-دکتر حکمت امیری ٥-مهندس امیرحسین یعقوبی ٦-مهندس نوید خواجه حسینی و دکتر خوانساری نظر خود را در رابطه با اکسپو و ویژگی های آن بیان نمودند.
سپس اعضای پنل، دکتر جان اسمیت، دکتر فاطمه اسمیت , دکتر آرشیا صدقی ودکتر فرشته غالمی سخنرانی نمودند و اکسپو و مباحث ساختمان های پایدار را مورد نقد و تحلیل قرار دادند.مهندس مریخی، مدیر آموزش دانشگاه آزاد اسالمی واحد امارات در سمپوزیوم حضور داشتند. در پایان دکتر وحید قبادیان از تمامی گروه و اساتید جهت حضور در اکسپو و سمپوزیوم تشکر و قدردانی نمود و همچنین گواهی حضور در سمپوزیوم هشتم توسط ایشان و اساتید دیگر به شرکت کنندگان اهدا شد.

فهرست